Fordelen ved en varmepumpe er, at pumpen leverer mere energi, end den forbruger

Varmepumpe

Varmepumper er populære

Flere og flere både i Danmark og resten af Europa vælger at bruge en varmepumpe som energiløsning.Varmepumpen fungerer på samme måde som et køleskab, hvori der hentes varme fra skabets indre, som afleveres på skabets bagside. Da varme ikke selv flytter sig fra et koldt til et varmt sted, bliver varmen "pumpet" af en kompressor. Deraf navnet varmepumpe.

 

Hent energi i jorden eller i luften

Til opvarmning i private hjem hentes varmen udenfor og afleveres inde. Der er forskellige almindelige typer varmepumper:

  • Jordvarme
    • Varmen hentes fra 300 meter jordslanger og afleveres i huset, hvor den primært bruges i radiatorer (jord/vand-anlæg)
  • Udeluft
    • Varmen hentes fra udeluften og afleveres indenfor til radiatorer eller gulvvarme (luft/vand-varmepumpe)
    • Varmen hentes fra udeluften, som sættes under højt tryk. Herefter anvendes energien til at opvarme frisk luft, som blæses ind i boligen (luft/luft-varmepumpe

 

Lodret jordvarme/bjergvarme

Man kan også vælge at gøre brug af lodret jordvarme. Her hentes varmen fra 100-150 meter lodrette rør. Denne løsning er dyrere end almindelig jordvarme, og desuden stilles der højere krav til sikkerheden (grundvandet). I Sverige er lodret jordvarme mere udbredt, og her kaldes det bjergvarme.

 

Fordelen ved en varmepumpe

Den store fordel ved en varmepumpe er, at pumpens afleverede energimængde til opvarmning i boligen er 3-4 gange større end den energimængde, som varmepumpen skal bruge til drift (og som du betaler for).

Varmepumpens effektfaktor (COP= Coefficient Of Power) er således 3-4.

 

COP-værdien er større for jordvarme end for luft til vand-varmepumper, idet jordens temperatur i vintermånederne er højere end udeluftens temperatur (det meste af tiden).

 

Vi installerer og servicerer varmepumpen

Overvejer du at gøre brug af varmepumpe som varmeløsning? Så tøv ikke med at kontakte os, så vi sammen kan få en snak om hvilken type, der vil passe bedst til dit behov og forholdene på din grund.

 

Vi har stor erfaring med varmepumper og tilbyder både etablering af servicering - det gør vi over hele Storkøbenhavn og Nordsjælland, herunder Hornbæk, Helsingør, Espergærde og Snekkersten.

 

Læs også om:

Powered by jms multisite for joomla